De ce sa stergem tweet-urile? Mai bine le taiem.

de: Alexandru Puiu
18 06. 2012

Pentru ca de multe ori ideea de a sterge un tweet atrage mai multe speculatii decat ar trebui sa o faca din simplul motiv ca Twitter nu ofera o alternativa, un nou proiect ar putea sa vina cu solutia.

Information Architects – o firma de design din Tokyo, in mod neoficial, incearca sa inainteze o sugestie celor de la Twitter prin care utilizatorii sa aiba si alta solutie cand au gresit un post. Noul concept de Mark as Error, creat de cei care au facut printre altele si iA Writer, se poate explica in doar cateva cuvinte. Practic, daca un utilizator a gresit un tweet, in cazul in care vrea sa atraga atentia asupra faptului ca acolo exista o greseala, textul respectivului post poate fi taiat cu o linie.

Cunoscult printre redactori ca „strikethrough”, gestul ar putea pune un follower in expectativa, atragand atentia asupra faptului ca un post ulterior va explica ce a mers prost prima oara.

Functia de Mark as Error ar fi perfecta si prin prisma faptului ca retweet-urile si replicile la respectivul tweet nu ar fi afectate. Doar in cazul in care cineva ar vrea sa vada sau revada sursa informatiei si-ar da seama ca acolo este o problema. Pe langa asta, faptul ca tweet-urile nu ar mai disparea pur si simplu ar elimina din intriga aferenta stergerii unui tweet interpretabil.

Cu toata ca la nivel global se formeaza un val de reticenta in ceea ce priveste schimbarile in design si functionalitate a serviciului, exista cateva elemente care ar putea fi integrate in Twitter fara sa atraga reprosuri. Din aceasta categorie face parte si Mark as Error.